2013-06-06 | 20:42:50

Tigerrutor med mintchoklad

100 gr smör eller margarin
5 ägg
4 dl socker
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 dl mjölk
300 gr mintchoklad, tex After Eight
 
Glasyr:
1 dl florsocker
2 tsk vatten
4 droppar pepparmyntsolja
15 gr mörk choklad
 
Ugn 175 grader
 
Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med smör och mjölk.
Smält chokladen i mikron eller över vattenbad, Häll upp smeten i långpanna med bakplåtspapper.
Ringla över den smälta chokladen och peta lite med en gaffel så att kakan blir marmorerad.
Grädda strax under mitten i ugnen i 20 mintuter. Låt kakan svalna och skär den sen i rutor.
Glasyr:
Rör ihop florsocker, vatten och pepparmyntsoljan och klicka glasyren på kakorna. Smält chokladen och häll en droppe i varje glasyrklick.
 
 

RSS 2.0