2013-06-06 | 20:42:50

Tigerrutor med mintchoklad

100 gr smör eller margarin
5 ägg
4 dl socker
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 dl mjölk
300 gr mintchoklad, tex After Eight
 
Glasyr:
1 dl florsocker
2 tsk vatten
4 droppar pepparmyntsolja
15 gr mörk choklad
 
Ugn 175 grader
 
Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med smör och mjölk.
Smält chokladen i mikron eller över vattenbad, Häll upp smeten i långpanna med bakplåtspapper.
Ringla över den smälta chokladen och peta lite med en gaffel så att kakan blir marmorerad.
Grädda strax under mitten i ugnen i 20 mintuter. Låt kakan svalna och skär den sen i rutor.
Glasyr:
Rör ihop florsocker, vatten och pepparmyntsoljan och klicka glasyren på kakorna. Smält chokladen och häll en droppe i varje glasyrklick.
 
 

Kommentarer


DATUM: 2013-06-10 TID: 22:07:07
Nina

Japp jag har tid i början på juli. När passar det dig? Har öppet mellan 10-17. Tar ca 2 timmar att fixa nya naglar. Första veckan i juli kan jag alla dagar utom måndag och fredag. Hör av dig så fort som möjligt. Du kan ju skicka på mailen om du vill.
Eller instagram?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback