2008-05-31 | 19:17:24

Älgfille!

Nu ligger snart älgfillen på grillen och snart kommer gästerna så vi kan sätta oss ute på balkongen och mumsa.



        2008-05-30 | 19:25:10

Fullspäckad dag

Idag har Per och jag hunnit med en hel massa. Först av allt så var vi till farbror doktor i morse. Efter det var vi på banken och fixade fram lite pengar. Sen tog vi och hälsade på Pers mormor och fikade lite hos henne. Sen åkte vi till Dorotea och hämtade en ny bil och sen for vi och hämtade köksluckor till köket på björkan. Var förbi pappa med abbarn jag fick på fisket igår. Sen var vi på bolaget och handla. Tillbaka med tapetproverna och lånade färgprover istället. Sen åkte vil till björkan och lämnade köksluckor. Tillbaka till Hoting och plockade upp vinterdäcken till bilen och nu sitter vi i lägenheten och har just ätit tacos. Nu ska vi snart bege oss till björkan med däcken och sen ut på odlingen och fiska.

Ja, det var nog en liten uppdatering iaf..



puss hej




        2008-05-27 | 21:38:17

Mycket att göra

Ja, jag har väldigt mycket att göra i hemmet just nu. Köpte tyg i Sundsvall som är tänkt att bli ett skynke för de "hål" vi har bänkarna i köket. Men då måste man ju ta sig tid att sätta sig och sy på symaskinen också och det har sällan jag. Finns alltid nått hörn som behöver dammas istället.. typ:P Kanske får be Per sy istället, han är faktiskt mycket bättre än mig på att sy, dock är det ju bara raka sömmar som ska sys. Hittade iaf ett ställe idag där man kunde köpa spiraler för att hänga upp skynkena.
En annan sak jag ska fixa är en markisväv till balkongen som jag ska sätta öljetter på och göra ett insynsskydd. Inte så mycket för att motverka insyn utan mer för att balkongen är ful:P Nu har jag iaf fått tips om vars man kan köpa markisväv så nu ska jag kolla upp det. Tack för tipset!

Sen... så ska väggarna tapetseras i vardagsrummet.. eller målas. Jag vill måla men då måste jag först övertyga Per..

Idag har jag jobbat och det blir jobb även i morgon.


Ja, det får vara allt för nu..




        2008-05-27 | 18:58:24

Markisväv sökes

Är det någon som vet vars man kan köpa markisväv på metervara?




        2008-05-26 | 11:05:19

Allmänt 080526

Nu är det slutet på maj.. knepigt.


En dag ledig tillsammans känns idag för lite. Vi hann ju som inte göra så mycket igår. Blev heller inget fiske igår för det blåste alldeles för mycket på sjön. Vi tog några promenade i skogen istället. Förhoppningsvis blir vi långlediga till helgen.

Nu måste jag ta tag i det jag tänkt göra idag. Rengöra ugnen och damtorka alla element. Men först ska jag forska runt lite på internet.


puss hej



        2008-05-24 | 22:28:02

ESC

Siiter och tittar på ESC och väntar på att Per ska komma hem. Får nog vänta ett tag till...
Vem tycker ni ska vinna ESC i år då?




        2008-05-24 | 19:28:10

Ute i god tid

Nu har jag beställt Pers födelsdagspresent. Han fyller ju inte år förrens den 20 juli men det gäller att vara ute i god tid:P


Nu ska jag ta och surfa på internet efter tapeter till tv-rummet. Måste nog leta mig runt efter lite insperation för jag har ingen aning om hur jag vill ha det. Her fått helt fria händer att välja tapeter för Per sa att det kunde ju inte bli värre än vad det är nu iaf:P Vad ska jag välja för färg?



        2008-05-24 | 13:13:58

Långpromenad

Igår tog Per och jag en promenad på 1,5 timme. Vi tog med oss hundarna och gick efter en skogsbilväg. Efter vi kommit förbi en kurva stannar Per och frågar mig om vi inte kan ta och smyga lite nu eftersom det finns en liten chans att det kan va älg på den yta vi nu skulle komma till. Redan när vi kommit fram ut kurvan tyckte jag att jag såg en älg men vågade inte säga nått i fall jag tog fel på ett rotvält. Men när Per sa så där var jag tvungen att öppna munnen och säga "men ser du inte älgen". Och det hade inte Per gjort:P Vi stod längst ner i en svacka så ingen av hundarna varken såg eller hade nån vind. Så vi stod 60 meter i från älgen och knäppte lite kort och surra ett tag innan vi tänkte att vi skulle försöka smyga oss närmare. Lite närmare tog vi oss innan älgen sprang över vägen och in i skogen. Hunden jag hade såg möjligen pyttelite av älgen när den sprang över vägen. Hon vart typ helt galen och när vi kom fram dit älgen varit gnällde och skällde hon som tusan och drog mot skogen och vart väl smått irriterad på mig eftersom jag inte släppte lös hon:P

Ja, en liten kul upplevelse igår alltså.  Förrutom älgen såg vi en massa massa fågel.



        2008-05-24 | 12:43:03

Fiske

Per åkte tidigt som tusn i morse. Men jag var uppe innan han for och gjord iordning lite kaffe som han kunde ta med sig i en termos. Sen hade jag gjort två bigga baugetter igårkväll med rostbiff, pärsallad och lite grönsaker som han också tog med sig.

Jag har just diskat världens berg med disk. Nu ska jag klä på mig lite mer och sen ska jag börja putsa fönster. Blir nog även lite gardinbyte.

I morgon är det planerat att fara ut och lura nån gammgädda. En 10-kilos skulle sitta fint:P



puss hej




        2008-05-23 | 13:11:39

Min helg

Min helg blir rätt trist. Per ska åka till umeå och jobba ett 12-timmars pass i morgon så jag blir ensammen från halv6 på morgonen till runt 1 på natten. Tror jag ska köpa hem nått smarrigt och se på Eurovision song contest. Är dock trist att behöva vara ensam. Är mycket mysigare om Per är hemma:P
Måste nog putsa de sista fönstret också i helgen. Sen ska jag nog ge mig tid att sätta mig framför symaskinen och få någonting gjort.




        2008-05-23 | 11:40:46

Invigning

Håller just nu på att stryka tvätt men behövde en paus så jag satte mig vid datorn. Har just insett att jag får lägga ner planerna på att putsa fönster idag eftersom strykningen kommer ta MINST en timme till. Sen ska det blir en "medelstädning". I en sån ingår dammtorkning, städning av toa och golven. Sen finns det storstädning och sladdning också. Att sladda innebär att man bara tar av golven. Storstädningen tas varenda vrå.

Efter städningen måste jag springa iväg på affären och köpa det sista till middagen idag. Tänkte vi skulle inviga våran gulliga grill som vi köpte sist vi var i sundsvall. Har faktiskt köpt färdigmarinerat kött på Ica. Per lär väl bli måttligt glad och säga nått i still med "men vi har ju kött fulla frysen".

Nu ska jag återgå så jag blir färdig nån gång.


puss hej



        2008-05-22 | 10:41:54

tvätt och bakning

jag är skittrött idag, förstår inte varför.


Håller på att tvätta nu och det är snart dags att gå ner i tvättstugan igen. När tvättningen är överstökad ska jag ge mig på en banankaka.




        2008-05-21 | 10:57:50

Allmänt trams

Idéerna om vad jag ska skriva här flödar.. NOT!

Nu sitter jag och äter en mandarin(?). Ska snart bege mig iväg och jobba. Blir en sen dag idag och då är det tur att jag och Per ska äta kams hos mamma och pappa ikväll.





        2008-05-19 | 16:38:12

tvärle

jag har vorte tvärle på att blogga..




        2008-05-16 | 10:39:03

Härliga fredag?

Ja, jag vet inte jag. Jag måste städa, städa & städa. Som det ser ut här hinner jag inte putsa några fönster alls. Tråkigt värre...

Undra vad Per tänkt att vi ska hitta på i helgen? 
Vad ska NI göra i helgen?



        2008-05-15 | 17:07:36

Skönt

Efter idag känns det skönt att få göra helg. Men i morgon väntar storstädning, fönsterputsning och kanske lite bakning?


Sitter och väntar på min man..



        2008-05-14 | 20:44:18

Fun!

http://www.op.se/parser.php?level1=154&level2=691&id=908694

Finns det något roligare än att läsa kommentarer till sånna där artiklar?



        2008-05-14 | 17:29:01

Energi

Idag har jag jobbat en stängning och då brukar jag alltid va skittrött när jag kommer hem.. inte idag:)
Härligt med energi, skulle abra ha haft nått att lägga den på..

I morgon behöver jag mycket energi för då är det förskolans dag:)




        2008-05-14 | 09:13:40

JOBB

Nu ska jag springa iväg och jobba. Skönt med sovmorgon idag. Dock inte lika skönt att behöva jobba läääänge:S



        2008-05-13 | 17:45:19

Ovant

Nu har jag flyttat min blogg. Är lite ovant måste jag säga. Är ju i princip samma men ändå inte:P


Jag vill till Östersund någon dag. Tänker nog ta ut mitt presentkort från gratisbio. Har länge tänkt göra det men har velat så mycket och inte vetat vars jag ska ta presentkortet. Men nu har jag kommit på det och därför vill jag till Östersund och hannel:P
Gå in på gratisbio på denna länk och registrera er och få massa presentkort GRATIS!




        2008-05-13 | 14:20:16

I brist på annat..

Eftersom jag inte har något bättre att skriva idag så antar jag utmaningen jag fick av Sara.


3 namn jag går under: Angelica, Geka & fröööökeen.
3 saker som skrämmer mig: Döden, mörker & björn
3 saker jag har på mig:.Modobrallor, en vit tröja och en vit bh.
3 sanningar: Jag heter Angelica. Jag gillar Per och jorden är rund.
3 saker jag verkligen vill ha: Ett lyckligt liv och för att få det krävs kanske mer än 3 saker?

Jag utmanar: Syster, Ida & Sofi




        2008-05-12 | 12:32:06

sovrast

Nu har jag ca 5 min kvar av min rast. Jag lyckades somna men vakna till nu så jag tänkte det va lika bra att sätta sig vid datorn så man vaknade till liv:P



        2008-05-11 | 10:18:12

Gudstjänst

Nu sitter Per och tittar på gudstjänst(?):P

Igår var vi till Sundsvall med Emma och mille. Blev lite shopping och viktigast av allt var att vi fick med oss balkongmöbler hem. Sen fyndade jag en jacka. Det blev även en investering av nya kuddar. Kanske kommer det en visning av lite grejer senare.

Nu ska vi åka iväg till dorotea och lägga golv..


puss hej



        2008-05-09 | 23:34:27

Mätning

Ikväll har jag varit på björksjönäs och tvättat kläder. Det hänger på tork där nu. Sen har Per och jag fixat med släpvagnen så nu står den redo att kopplas på.
Efter att vi kommit hem har vi mätt båda golv och vägar. Kanske får vi nya tapeter till vardagrummet och nytt golv till kök och hall med oss hem=mycket jobb!


Nu ska jag fika lite och chilla ett tag innan det är dags att sova. I morgon bär det i väg till Sundsvall!

puss hej




        2008-05-09 | 15:39:25

Gamla bilder!

Nu är det dax att lägga ut lite bilder.





1. Mannen ligger på sina favorit gardiner som är av rosa spets.
2. En död räv och en död bäver.
3.Ett ljus med älg på som är Pers:P
4. Min väska jag köpte på Espirit.
5. Hallprydnad för att försöka dölja lite av alla kablar och skit som är där bakom.



        2008-05-09 | 11:53:20

Uppe med tuppen!

Yes, det var jag. I morse när Per for på jobbet ca 06.30 klev jag upp. Detta är då väldigt ovanligt för att vara jag. Tycker det är asskönt att ligga kvar i sängen och dra sig när Per far på jobbet:P Nu har jag dock hunnit en hel del på morgonen. Har putsat ett fönster, eller rättare sagt balkongdörrsfönstret. Jag tar ett fönster varje dag eftersom det är så tråkigt.. Sen har jag hunnit laga maten vi ska äta ikväll. Vi ska äta bakad potatis så till det har jag gjort en röra. Nu håller jag på att brygga lite kaffe för jag ska gå och baka chokladbollar:)


puss hej


image93



        2008-05-08 | 23:27:49

Rensning

Ikväll har Per hjälpt mig att rensa på balkongen som under vintern mer eller mindre varit våran soptipp. Nu är den klar att inredas(?). Hur som helst ska vi passa på att köpa bord och stolar när vi åler till sundsvall på lördag.

I morgon ska jag nog roa mig med att mäta vissa saker som jag måste ha mått på om jag ska kunna handla. Per hörs ju vilja byta golv i nått rum men då måste han mäta själv för sån mätning är lite för avancerad för mig:P


Måste nog även upp tidigt i morgon bitti för det hördes som vaktmästaren plus Pers fader skulle hit i nått arbete. Typ spola rent avloppet eller nått i den stilen tyckte jag det hördes som. Sen ska jag även hinna städa i morgon. Är ganska skitigt på golven efter allt rat vi drog in från balkongen.


Nu ska vi se klart Eragon.

puss hej



        2008-05-08 | 15:01:25

sopade gator

Nu håller dom på sopa gator här utanför. Det innebär att jag kan börja putsa fönster. Iof har jag redan tjuvstartat men nu kan jag göra det ordetnligt och fädigt!:)



        2008-05-08 | 13:09:30

Allmänt 080508

Ja, idag har jag en riktig slappdag. Det enda jag gjort idag är duschat. Måste iaf försöka hitta krafter att diska och bädda sängen:P

Igår när jag kom hem runt 6-tiden va jag både trött och hunrig, dvs på riktigt dåligt humör. Va rätt irriterad och sur så till slut försvann Per. Sen en kvart senare kom han hem och då hade han varit och handlat i princip allt jag tycker om att äta. Han är för söt ibland:P



        2008-05-06 | 13:05:38

Rast

Har rast i ca 10 min till. Chill!



        2008-05-05 | 15:54:28

korv

Nu håller jag på steker korv. Blir makaroner och korv till middag idag. Sen ikväll blir det till att åka till Dorotea. Kanske Per följer med? Vi får se.. Jag ska iaf jobba tis, ons.


Igår bakade jag chokladbollar och frös in. Idag när jag skulle ta fram och äta en minns jag när man gick skola i vmina och alltid ville att chokladbollarna skulle vara frusna:P




        2008-05-05 | 11:09:51

Allmänt 080505

Vad händer idag? Jag funderar skarpt på att putsa fönster. Sen måste jag gå och handla lite mat men det tror jag att jag ska vänta med att göra tills senare på eftermiddagen. Så då passar det perfekt att putsa fönster innan:P usch.


Inge kul att gå och lägga sig sova ensam. Tur det bara gällde en natt den här gången:P




        2008-05-04 | 16:56:56

Seg dag

Idag är helgens segaste dag. Men det brukar söndagar alltid vara.
Per ska åka iväg på jobb om några få timmar och jag har noll att göra. Städa kanske?




        2008-05-03 | 11:33:03

Helt enormt!




        2008-05-03 | 09:44:24

Grillning

Idag ska Per och Angelica och på grillning. Mor och far skulle bjuda på mat uppe(nere?) i stugan. Jag la lite älg i marinad igår som jag tänkte jag skulle slänga på grillen. Vart så sugen på det igår och man vet ju aldrig va mamma och pappa har tillagat för kött:P




Jag är sugen på att se en film men tror jag ska vänta tills Per vaknat.


puss hej



        2008-05-02 | 18:20:49

Golvläggare

Idag har Per och jag varit golvläggare:P Så nu är det helt nytt golv i tvrummet på björksjönäs. Kanonsnyggt blev det!
Vad har vi mer gjort i dag då? Jo, vi har rakat av Per allt hår.


Nu ska vi nog chilla resten av kvällen tror jag. Jag är känslig för någonting ute. Så fort jag gr utanför dörren täpper näsan igen.



        2008-05-01 | 16:43:02

Sanningens ögonblick

Det måste Per och jag titta på ikväll!!



        2008-05-01 | 09:24:07

Uppe med tuppen!

Idag klev jag upp strax efter 7. Kan inte sova på morgonen längre. Per sover iaf fortfarande.

På mitt schema idag står städning. Ska bara lyckas kasta ut Per ur lägenheten så jag får städa ifred.

RSS 2.0