2009-11-29 | 13:26:34

Lyckad helg..

än så länge iaf:)

Igår var vi på en mycket trevlig fest. Julmat och musik. Jag vann andra pris på lotteriet och när jag kom hem hade jag fått in dubbeln.
I morse tog vi sovmorgon och när vi vaknade låg vi kvar i sängen och skrapade lotter. vi gick plus även där:)

Nu ska vi iväg på något spännade och förväntansfullt. Vi hoppas!:D        2009-11-28 | 13:09:50

MissCat är en gnagare

Det var någon som hade en fråga angående MissCats toaträning. Svaret är att han har bajsat på ett annat ställe en gång. Men det var inte hans fel för toalocket var nere så han hade inget ställe att bajsa på. Då klöste han sönder påsen med kattsand och spred ut det på golvet på toaletten och sen bajsade han mitt uppe på högen.
Han formligen älskar när man spolar. Helst ska man spola när han står på toaletten men han kan ligga och sova i ett helt annat rum men komma rusande när man spolar och sen ser det ut så här i ca 5 minuter:
Något som dock bekymrar mig med katten är att han gnager värre en än hundvalp. Har aldrig varit med om att en katt gnagit så mycket. Mobilladdare och kablar i största allmänhet älskar han att gnaga på så det har gått sönder en del sånna. Även hårda saker som porslin och metall saker gnager han. Någon som vet vad detta beror på?
        2009-11-27 | 15:33:29

Selma

Den här veckan har Selma kommit:


Här är Selma och en blivande mamma


Här är Roland och Selma
        2009-11-27 | 15:30:31

Dagens middag

Har precis skurit köttet till dagens middag:
        2009-11-27 | 14:45:45

Fullspäckad helg

Strax efter klockan 16 idag kommer Per hem och då börjar helgen. Det blir en snabb middag innan vi ska iväg på Björkan och dela kött.
I morgon är det harjakt för den som orkar. Dvs inte jag men Per:P Sen får vi se om vi hinner en sväng till Dorotea eller om syster ska hälsa på här i Hoting istället. Sen klockan 17.00 är det julmiddag på Stornäset.
Söndag har vi en spännande sak på g...
        2009-11-27 | 11:52:58

Presentjakt

Igår var jag på presentjakt i Ström. Idag har jag jagat i Hoting. Nu ska jag fortsätta med internet. Ska nämligen beställa några saker från denna sida åt älsklingen. Fanns en hel del roligt där tycker jag.

Sen måste jag renbädda sängarna.

Måste även en sväng till på byn eftersom några försäljare störde mig så mycket på affärn så jag glömde hälften.        2009-11-26 | 10:45:03

Kött i olika former

Igår kväll var vi på Björkan och malde kött. När vi kom hem till Hoting gravade jag en bit kött som nu ligger och gosar till sig i kylskåpet. Tänkte äta det i morgon tillsammas med rulle som jag ska lägga på saltbädd över natten och lite anant smått och gott. Blir nog en fin och enkel fredagsmiddag.
Ikväll blir det köttfärssås.
        2009-11-26 | 09:40:11

Ny kudde

Per har länge klagat på huvudvärk och ont i nacken och trott att det berott på att han har en dålig kudde. Inatt bytte vi kudde och nu sitter jag här med ont i nacken som aldrig förr..
Någon som har förslag på en bra kudde man kan köpa?


Dagen har i alla fall börjat med att jag duschat och betalt räknigar. Dagen kan alltså bara bli bättre(?)
Ska hur som helst åka med Ida till Ström en sväng mitt på dagen. Det är nog bäst att jag fikar och sen gör mig i ordning.
        2009-11-25 | 12:17:12

Tråkig uppdate

Idag blir det en allmänt tråkig uppdatering.

Ringde ett kanske intressant samtal igår kväll.
Sen hade vi fullt upp med köttet resten av kvällen och var väl klara strax innan 12.

Nu ska jag riva ut ett skåp för att leta efter några lampor.
        2009-11-24 | 12:54:56

Ljusprojekt

Ljuset jag gjorde klart igår blev jag absolut inte nöjd med. Det gick åt pipan skulle man kunna säga eftersom bilden gick sönder. Fick lappa ihop det och göra det bästa av situationen. Bilder kommer nån gång nästa vecka förhoppningsvis.

Håller just nu på med 2 nya ljus. Hoppas de blir i den blåa färgen jag hoppas på för då ska dom prydas med silver och glitter för att göra några vintriga och juliga ljus. På tal om julljus så ska jag göra några med jul och tomtemotiv någon dag då tiden är på min sida.        2009-11-24 | 11:48:12

Småpengar blir lotter

Nu ska jag fortsätta att rensa och försöka få någon ordning i Pers garderob. Hur en människa kan ha så mycket t-shirtar är ett frågetecken.
När det är klart ska jag gå och köpa lotter för småpengarna som vi lyckats samla ihop de senaste halvåret. Första halvåret räckte till en watertube och nu blir det alltså lotter. Helt otroligt vad man kan samla mycket pengar på detta sätt trots att man för det mesta handlar med kort..        2009-11-23 | 16:03:14

MissCat´s toaträning steg 3

Vi har bytt till steg 3 i toaträningen och MissCat tyckte det var lite småknepigt i början men han har börjat vänja sig.

Städade rent och skulle ta kort och i vanlig ordning så hoppar MissCat upp och ställer upp som modell. Denna gång gjorde han iaf inte nr 2.


        2009-11-23 | 14:29:17

Decoupage

Jag är med i bokklubben Skaparglädje och nu är månadens bok en om decoupage. Det är något jag varit intresserad av att prova en längre tid så nu tänker jag passa på att beställa den boken.
I månadens tidningnr fanns det även tips på hur man fixar fina tändsticksaskar som jag tror jag ska testa om jag finner tid någonstans..        2009-11-23 | 12:12:17

Torsdagsmat?

Jag har ganska mycket mjölk i kylskåpet så jag frågade Per igår kväll om det gick bra att jag gjorde pannkaka till middag idag. Han svarade "självklart men jag jag är inte så vidars förtjust i det". Saken är ju den att min åsikt om pannkaka är att det är grädden som är god(?). Därför blir det inte pannkaka.. Istället funderar jag på ärtsoppa med punsch. Jag måste tro att det är torsdag.


Nu ska jag blåsa håret och gå och handla. Efter det ska jag bli klar med ljuset som jag påbörjade igår. Sen blir det att fortsätta sticka på mössan till syster som varit så oerhört snäll och sytt julstrumpor åt mig.
        2009-11-22 | 11:45:08

Ljustillverkning

Nu ska jag vika in tvätten i garderoben. Det är skandal att detta fortfarande inte är gjort då jag tvättade i onsdags.

Sen ska jag ägna några timmar åt att göra ljus. Det är min plan. Får se om MissCat misstycker...        2009-11-22 | 10:40:10

Viktväktarna.

Idag kommer älsklingen hem. Säkert rätt sent men.. mycket bra i alla fall:)

Jag ska förbereda middagen nu som blir baconlindade kycklingfilé. Filéerna ska få ligga i marinad under dagen. Är verkligen en supergod maträtt som jag hittat i mammas kokbok som är från viktväktarna. En kokbok som förövrigt har hur mycket gott som helst.
        2009-11-21 | 13:43:35

Mål

Dagens mål är uppnådda. Jag har lämnat in tipset och gjort en blogginlägg om älgjakten. Har just stickat ett tiotal varv på mössan åt syrran. Vi bytte. Eller jag tvingade mig till ett byte:P Jag stickar en mössa åt henne och hon syr julstrumpor åt mig.

Blev 1 V75 och 1 DD så nu hoppas jag att rätt hästar tar sig i mål först. Sen blev det en liten slant på lången också så jag hoppas att rätt lag gör flest mål.
        2009-11-21 | 12:00:59

Sista älgjaktsdagen


Eld gjordes upp på skottplatsenEn frusen men glad skytt


Ricky med koa.


Roy med kalven


Tyvär blev det dålig kvalite på bilderna denna gång för självklart hade jag glömt kameran.
Den fick jag hämta sen men då blev det mest hemska bilder som jag inte vågar visa i bloggen.

Hursomhelst så sköts det fullt förra helgen. Exakt samma dag som förra året. Den dagen förra året när älgen skulle fraktas från skogen blev en älg påkörd på 45:an. Detta år han vi inte ens frakta älgarna från skogen innan det ringer och en älg har blivit påkörd på 45:an.
I fortsättningen ska ni nog hålla er från 45:an när Björksjönäslaget skjuter fullt.
        2009-11-20 | 20:48:48

Kärlekstema

Ikväll är det kärlekstema på idol. Jag och MissCat saknar Per extra mycket pga det.


I morgon har jag två planer. Lämna in travtipset och gör ett blogginlägg om årets sista älgjaktsdag. Den slutade på många sätt på samma vis som förra året. Mer om det i morgon.


Per är automatiskt ledig nästa fredag. Han har planer på att även vara ledig torsdagen. Blir då långhelg och då ska vi hinna med harjakt. Och förhoppningsvis en sväng till stan för lite julklappsshopping.

Nu ska jag ägna mig åt idol igen.        2009-11-20 | 11:14:49

Buu

Usch för denna dag. Normalt är ju fredagar en bra dag men inte idag när jag vet att direkt när Per kommer hem från jobbet ska han iväg på nästa.
Jag ska nog åka med han en bit på vägen och hälsa på Änsånn i Dorotea.        2009-11-19 | 15:04:47

Anti JC

Ja, jag har nog alltid varit lite anti JC. För det första känner jag mig extremt uttittad när jag går in där. Som om dom granskar varje centimeter av kroppen innan dom kommer fram och frågar om man vill ha hjälp. När dom väl kommer fram vet dom exakt vilken storlek man har.
Jag vill gå runt och titta i lugn och ro. Vill jag ha hjälp eller råd så kan jag faktiskt öppna munnen och be om det.

Detta inlägg har jag tänkt skriva en längre tid och blev nu påmind när aftonbladet hade en webfråga som berörde ämnet. Faktiskt tyckte de flesta som mig att man vill gå runt och titta själv..        2009-11-19 | 14:00:58

Tråkhelg?

Är stor risk för att jag kommer ha årets tråkigaste helg nu till helgen. Vädret suger och jag är ensammen hemma eftersom Per ska jobba borta hela helgen. Kommer sakna han na grymt:S        2009-11-19 | 09:30:11

Läckan

Igår såg jag och elsk Wallander - Läckan. Vet inte vad jag tycker riktigt. Inte en av dom bättre iaf.
Iförrgår kväll aåg vi de två sista avsnitten av full frys och f*n va jag kommer sakna denna kille:

 

 

Idag har jag hur mycket som helst att göra så det är bäst att sätta lite fart.

Puss hej
        2009-11-18 | 12:11:53

Kaka och tvätt

Nu ska jag sätta igång och baka en kaka. Klockan ... katten flög just på mig så jag kom av mig helt. Jag vart uppriktigt rädd för han. Har aldrig sett den blicken förrut. Han både bet och klöste mig.. USCH!

Iaf.. Klockan 14.00 börjar min tvättid. Jag gruvar mig som aldrig förr då tvätthögen är enorm denna gång. Finns inte en chans att jag hinner tvätta allt utan jag får börja med att sortera ut det viktigaste.

        2009-11-16 | 17:25:04

Gosstund

I lördagsnatt sov vi på Björkan. Det var första gången som jag lämnade MissCat själv en natt och jag hade sååå dåligt samvete. Kunde inte sova nått alls nästan. Han hade nog klarat sig bra med var mer vild än vildast när vi väl kom hem till han.
Men.. ilskan går över och när han ligger sött och sover är allt glömt:P

En som ligger sött och sover just nu är Per. Vi hade gosstund i sängen efter middagen och jag var också superduper nära att somna men tog mig i kragen i sista stund och klev upp.        2009-11-16 | 16:52:13

Gårdagens inlägg

Var det någon som vet vad jag skrev om? Bara jag och MissCat vet. Kanske borde man lösenordsskydda bloggen ändå så man kan skriva vad man vill...        2009-11-16 | 09:55:59

Rensa

Idag och nu ska jag rensa Pers garderob. Senare idag ska jag hämta ut biljetter.
        2009-11-13 | 11:18:56

Sötlappar

Igår när jag kom hem från jobbet visste jag att min sambo inte skulle va hemma. Men.. han hade varit hem och tömt diskamskinen och fyllt den igen, bäddat sängarna, tömt kattlådan och städat i största allmänhet. Detta är faktiskt ett under för dom som känner Per. Jag blev sååå glad för jag vet vilka röra jag lämnade i morse när jag for och var beredd på att sätta igång att städa.
Sen.. när jag öppnade upp datorn ramlade det ur en lapp men världens gulligaste text. Inte nog med det så när jag skulle lägga mig låg det en till lapp på min kudde med en supergullig text:)
Han är verkligen bäst!        2009-11-11 | 12:55:31

Pyssel

Var det förra veckan som det pysslades på morgonpasset?
I alla fall skulle jag härmas och gjorde dessa:Dom blev absolut inte bra...        2009-11-11 | 12:48:50

MissCat

MissCat har nu varit inne på steg 2 i några veckor när det gäller toalettträningen. Det går faktiskt jättebra fast det blir en hel del städning med all sand överallt.
Hade precis rengjort och skulle ta kort och jag fick direkt en modell som ville göra nummer två. Typiskt när man precis rengjort..
Nästa vecka funderar vi på att börja med steg 3.
Han har fått in en bra rutin också. Varje kväll när vi släckt ner överallt för att gå och lägga oss hoppar han upp i sängen och väntar på oss. Sen ska han leka och busa med Per. han gör allt för att komma in i påslakanet bl a. Sen mitt upp i leken rusar han till köket och äter. Sen kommer han tillbaka som en ny katt och lägger sig i sängen och somnar direkt.

Sen vi skaffade Feliway har han blivit betydligt lugnare. Dock fuskade jag med det hela helgen och igår kväll var han vildare än vildast. Bara millimeter från att han rev ner dvd-spelaren. Med tanke på vad den kostade hade han tur:P

Annars är han med oss i allt vi gör. På gott och ont.. Här vaktar han vårat berg av sushi:        2009-11-11 | 10:44:12

Tankar

Idag går alla tankar till en mycket speciell person..        2009-11-10 | 19:57:07

två stora händelser

Mamma fyller år!

Jag har sytt en julstrumpa..        2009-11-10 | 11:27:03

Full frys

Idag ska dagen bestå av muffinsbak. Ska prova mig på något nytt som innehåller trokade aprikoser och lemon curd. Blir det gott kommer jag dela med mig av receptet.

Sen måste jag planera lite inför mitt kommande projekt. Ska nämligen ge mig på att sy julstrumpor. Tyget har jag men jag måste fundera på vilka detaljet och sånt smått och gott som måste införskaffas.


Sist men inte minst ska jag vänta med spänning på posten idag. Har ju beställt Full frys och hoppas verkligen det kommer idag!
        2009-11-09 | 11:23:29

Prioriteringar

Idag finns det hur mycket som helst att göra. Har några planerade blogginlägg men dessa har låg prio idag om jag ska hinna något annat överhuvudtaget. Sen hade jag tänkt baka idag men det hinns nog inte heller.

Vi hörs när vi hörs.        2009-11-06 | 11:54:33

Två slut/två tips

Igår läste jag ut Sjöjungfrun skriven av Camilla Läckberg. Som vanligt med hennes beöcker så gillar jag även denna skarpt. Måste gå in på bibliotekets sida och reservera den senaste.Igår såg vi även den sista(?) Johan Falk filmen. Hoppas innerligt att det blir fler. Kommer sakna Lisa annars:P


        2009-11-05 | 13:46:16

Tid över?

Har så fullt upp så de där drinktipsen får bli någon gång i framtiden..

Kanske någon som har lite tid över att skänka mig?
        2009-11-04 | 12:17:17

Morgonbestyr

Alla morgonsysslor är avklarade(idag var det många). Nu ska jag fixa mig i ordning och sen gå iväg och handla de sista till middagen ikväll. Ska även hämta ut ett paket:)


Lite senare idag har jag tänkt bjuda på två drinktips..        2009-11-03 | 19:17:08

Nytt

Idag har det dykt upp två nya Johan Falk filmer i brevlådan. Är detta dom sista månne? Ikväll ska iaf en avverkas.


Håller just nu på att koka potatis för i morgon ska jag prova på något nytt. Jag ska försöka göra kroppkakor. Återstår att se om jag kommer lyckas eller ej.        2009-11-01 | 14:37:45

Julklappar

Nyss skickat i några beställningar på presenter. Dels mammas födelsedagspresent och sen farsdagspresenten.
Nu när jag hittat formen ska jag spana runt efter lite julklappar...

RSS 2.0