2013-07-04 | 10:16:00

Björnbärsmazarin

 
Mördegsbotten:
2 1/2 dl vetemjöl
4 msk socker
100 gr smör
1 äggula
 
Björnbärsfyllnin:
500 gr frysta björnbär
1 dl socker
 
Mazarinsmet:
250 gr mandelmassa
100 gr smör
2 ägg
florsocker att pudra över
 
Gör så här:
Nyp ihop mjöl, socker och smör skuret i bitar för hand eller mixa i matberedare till en smulig massa. Blanda i äggulan och bland snabbt ihop till en deg.
Kavla ut degen till en cirkel och lägg den i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Det går också bra att trycka ut degen med fingrarna direkt i formen. Se till att degen går upp ca 3 cm på kanten. Ställ i kylen i 30 minuter.
Björnbärsfyllning:
Lägg bär och socker i en kastrull och koka upp. Sänk värmen och låt nästan all vätska koka bort. Kvar blir bär i en sirapslik sockerlag.
Mazarinsmet:
Mixa mandelmassa och smör i en matberedare eller med en stavmixer. Mixa/rör ner äggen till en slät smet.
Sätt ugnen på 175 grader. ta ut formen ur kylen. Sprid ut bären över hela ytan. Fördela mazarinsmeten över.
Grädda i nedre delen av ugnen 45-50 minuter.
Låt kakan svalna innan du lossar kanten. Pudra över florsocker.
 
 
 
 

Kommentarer


DATUM: 2013-07-04 TID: 11:03:15
Rebecca

Måste testa, låter så galet gott! Å Mazariner kan man ju äta hur många som helst av :P

Svar: Kan ju självklart välja andra bär:)
angelica Erikssson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback