2012-03-10 | 10:59:00
Tacopaj
Efter middagstips från syrran på tacopaj satte jag igång och letade recept på detta. Fann många och som vanligt tar jag det bästa från alla och gör ett eget recept av det:
Botten:
50 gram margarin
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1,5 tsk salt
1 dl mjölk
Fyllning:
500 gram Färs
1 st gul lök
1 påse tacokrydda
2 st vitlöksklyftor
1 dl vatten
Täcke:
2 st tomater
4-6 st feferoni
2 dl creme fraiche
4 msk majonäs
2 dl riven ost
Rumstempererat margarin med dom torra ingredienserna till bottnen och slutligen tillfärs mjölken.
Tryck sen ut degen i en pajform.
Fräs köttfärs och lök och tillsätt sen kryddor och vatten.
Låt puttra tills vattnet försvunnit.
Häll detta i pajskalet.
Hacka feferonin och tomaterna och blanda dessa med resten av ingredienserna till täcket.
Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen ca 20 min.
Bilden är lånad(se text på bild)
Ines sorterade bara ut tomaterna men annars slickade hon tallriken.