2012-04-26 | 15:17:00

Passionsfruktkrämpaj

Innan påsk gjorde jag denna paj så nu tänkte jag dela med mig av receptet.

Passionfruktskrämpaj med kokosmaräng


(Bilden fick skäras i kanterna då jag var klantig nog att mosa pajen när jag tog ut den ur ugnen)

Pajskal

150g mjukt Smör
3 dl Vetemjöl
0,75 dl Strösocker
1 nypa Salt

Fyllning

5 Passionfrukter, fruktköttet
0,5 Citron, saft
1 Gelatinblad
1 burk Kondenserad Mjölk

Kokosmaräng

6 Äggvitor
3 dl Strösocker
1 msk Vaniljsocker
2 krm Citron, saft
1 dl Kokosflingor, rostade

Gör så här

Pajskal: Nyp ihop alla ingredienser till en fin och jämn deg. Tryck ut degen i en pajform. Nagga pajskalet och blindbaka det genom att täcka det med aluminiumfolie och sedan fylla botten med torkade ärtor/bönor. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader, ca 10-15 min. Lyft bort aluminiumfoliet och låt pajskalet svalna.


Fyllning: Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten. Gröp ur passionfrukter och mixa fruktköttet så att kärnorna precis går sönder. Sila saften och koka upp tillsammans med citronsaft. Krama ur gelatinbladet och vispa i det i kastrullen. Rör i den kondenserade mjölken och fördela krämen över pajskalet. Låt pajen stå i kylen och stelna minst 4 timmar.

 

Kokosmaräng: Vispa äggvitor till ett fluffigt skum. Tillsätt hälften av sockret och vispa till ett hård och glansig maräng. Tillsätt resterande socker, citronsaft och vispa tills marängensmeten är styv och glansig. Vänd i kokos. Bred ut marängen i ett tjusigt toppigt mönster över fyllningen. För att få fin färg på marängen kan man antingen bränna av den med en brulébrännare eller snabbt ställa in den på grilleffekt i en 220 grader varm ugn. Se bara då till att passa den, det går supersnabbt!

Receptet är hittat hos kalasgott.com


Kommentarer


DATUM: 2012-04-26 TID: 18:46:32
Ulla

Det där verkar jättegott. Du är verkligen duktig på att baka och såna svåra saker. Per och Ines har tur dom.

Jag har köpt lite tillbehör till Pippi-tröjan idag, kan inte riktigt låta bli, och snart får jag träffa henne.




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback